Колумбийската полиция е заловила първата си за годината наркоподводница, съобщи флотът

...
Колумбийската полиция е заловила първата си за годината наркоподводница, съобщи флотът
Коментари Харесай

Колумбия хвана 800 кг кокаин

Колумбийската полиция е заловила първата си за годината наркоподводница, съобщи флотът в понеделник, представен от АП.

Подводницата е била хваната в събота сутринта край тихоокеанското крайбрежие на Колумбия, сподели представител на флота. Дългият 15 метра самоделен кораб е превозвал съвсем 800 кг кокаин в дребни пакетите с изображения на скорпиони и мексикански флагове.

" В реалност това беше дребна конфискация, сподели Роа. Хванахме подводници с съвсем 3500 кг " от опиата. Роа сподели, че предходната година колумбийският флот е заловил 10 наркоподводници.

Правителството на Колумбия се бори да ограничи производството на кокаин през последните години, до момента в който размирен групи и банди за трафик на опиати завладяват територия, която беше изоставена от партизаните на Революционните въоръжени сили на Колумбия след мирното съглашение на групата с държавното управление през 2016 г. Наркотрафикантите в южноамериканската страна създават рекордни количества кокаин, предопределени за Европа и Съединените щати.

Според Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността площта, засадена с кокаинови шубраци в Колумбия, е достигнала най-високата си стойност за всички времена от 230 000 хектара през 2022 година, като евентуалното произвеждане на кокаин също е повишено до 1700 тона - 24% нарастване по отношение на миналата година.

Но до момента в който производството на кокаин се усилва в Колумбия, Еквадор се трансформира в известен маршрут за контрабанда на опиата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР